Selecteer een pagina

Wat vooraf ging… en hoe ik Virtual Assistant werd

Familiefoto Naomi Bislip en gezin Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland, Zweden, Nederland…

Het was september 2022, een saaie dag in een appartementje in Nederland, waar ik met mijn gezin sinds een jaar woonde. Na een episch avontuur van 9 jaar in het buitenland was dit even wennen. We hadden op de meest fantastische locaties gewoond in Zweden en Nieuw-Zeeland, waar ik lekker mijn gang kon gaan terwijl mijn man de kost verdiende. Ik kon doen waar ik zin in had. Lekker lange wandelingen maken met vriendinnen, ontelbare speeltuinbezoekjes, en ook helpen met taal- en rekenlessen in de klassen van mijn meiden en de leukste boeken uitdelen in de schoolbibliotheek. Maar nu merkte ik dat ik weer meer wilde betekenen voor de samenleving, zodat ik me niet alleen nuttig zou voelen binnen mijn gezin, maar ook daarbuiten. Want alhoewel mijn tieners nog thuis wonen, wil ik wel mijn horizon verbreden en een rol spelen in de buitenwereld.

Ik, een juf?

Ik kwam eerder al op het idee om les te geven! Ik heb met succes een cursus gevolgd om Engels te onderwijzen als vreemde taal (TEFL) in Barcelona en heb meegelopen met een docent op een internationale school in Zweden om ervaring op te doen. Soms ging het lesgeven me heel goed af, maar soms voelde het als een zware last. Het perfectionistische deel van mij liet het namelijk niet los totdat alles onder controle was. Kinderen zijn echter onvoorspelbaar, dus ik voelde me nooit helemaal klaar. Ik ben beter in taken die ik zonder twijfel kan voltooien. Ook als ik daar dingen voor moet bijleren en uitzoeken. Dat vind ik lekker en daar krijg ik energie van.

Terug naar ons kikkerlandje

We besloten terug te keren naar Nederland, om verschillende redenen, maar dat is een verhaal voor een andere keer. Voor onze kinderen was het alsof ze in een nieuw land kwamen, want ze gingen voor het eerst naar een Nederlandse school. Het was een flinke uitdaging voor ze. Ikzelf ging snel weer aan de slag, maar dan wel binnen schooltijden. Ik kreeg een baan als conciĆ«rge op een basisschool (maar voelde me meer als een gastvrouw) en genoot van de gezelligheid en de kleine hummeltjes šŸ˜„. Helaas was het ook 2021/2022, dus een tijd van afstand houden, mondkapjes en stevige meningen. Ik vond dit een lastige periode en realiseerde me dat ik niet meer gewend was aan al die regeltjes. Ik deed het liever op mijn eigen manier en was ergens liever thuis.

Virtual Assistant, wasda?!

Op die bewuste dag in september was ik gezellig aan het scrollen op Facebook toen een moeder in een groep van Nederlandse mama’s in het buitenland mijn aandacht trok. Ze vroeg zich af of er een manier was om thuis te werken en tegelijkertijd tijd met haar kids door te brengen. Een heleboel mama’s gaven tips, maar Ć©Ć©n antwoord sprong eruit: Virtual Assistant. Ik had er zelf nooit van gehoord, maar werd gelijk nieuwsgierig. Na een vlugge Google-zoektocht kwam ik terecht op de website van VASchool. Daar las ik over een oriĆ«ntatieweek die over een paar weken zou plaatsvinden. Ideaal om kennis te maken met dit vak vol vrijheid en toekomstperspectief. Ik had al heel wat administratieve ervaring, dus zag meteen kansen om hier mijn tanden in te zetten.

Ik begon te dromen…

Tijdens mijn oriƫntatieweek begon ik steeds meer te stralen en ik zag mijn toekomst heel levendig voor me. Het idee om te werken vanaf elke plek waar ik maar wilde, liet me direct wegdromen over prachtige vergezichten en lange wandelingen om mijn batterij op te laden. Bovendien zou ik zelf kiezen wat mijn aanbod werd. Ik wist het zeker, ik wilde Virtual Assistant worden!

En nu..

Heb ik de opleiding afgerond, mijn website is klaar, en mijn bedrijf ingericht! Ik sta klaar om jou te ondersteunen in jouw eigen ondernemersreis. Samen vinden we een manier van werken die voor beiden prettig is. Jij voelt de druk afnemen zodat je weer meer energie hebt om in je core business te stoppen en ik doe waar ik goed in ben. Win win!

Neem snel contact op om een afspraak in te plannen. Als het een match is, ga ik voor je aan de slag!

Sla op voor later!

Dit vind je misschien ook interessant…

Pinterest ABC voor Ondernemers

Pinterest ABC voor Ondernemers

Ontdek de wereld van Pinterest met dit handige abc! Lees hoe je met borden in verschillende categorieen,...

Pinterest voor zakelijk gebruik

Pinterest voor zakelijk gebruik

Waarom Pinterest voor jouw bedrijf zo interessant is! Ik biecht het op.. Ik ben social media soms zo zat! Oef, dat is...

Chat openen
1
Scan de code
Whatsapp met Naomi's Office
Hallo šŸ‘‹, laten we kennismaken!
Stuur mij gerust een bericht.