Selecteer een pagina

Pinterest voor zakelijk gebruik

Tekst: Pinterest, de onmisbare tool voor jouw bedrijf, hier is waarom. Met foto van juichende, blije vrouw in oranje blouse.

Waarom Pinterest voor jouw bedrijf zo interessant is!

Ik biecht het op..

Ik ben social media soms zo zat!

Oef, dat is eruit.

Ben jij net als ik ondernemer en ben je op zoek naar andere manieren om zichtbaar te zijn? 

Wil je dat jouw content gewoon lekker lang meegaat en je zichtbaarheid langzaam maar zeker blijft groeien, zonder dat je er continu voor online hoeft te zijn en de interactie moet aangaan? 

Begrijp me niet verkeerd, ik vind Instagram hartstikke leuk. Ik leg daar ook echt hele fijne contacten en post, wanneer ik er zin in heb, lekker wat ik die dag aan het doen ben of misschien maak ik wat reclame voor mijn aanbod. Maar, er zijn ook dagen, weken, dat ik er geen tijd voor heb of gewoon geen zin. En ja, natuurlijk kun je daar ook van alles inplannen. Maar dat voelt wat mij betreft toch een beetje onecht, namelijk niet waar ik op dat moment aan denk of mee bezig ben. En bovendien is het dan wel zo aardig dat je ook direct kunt reageren op de commentaren die je krijgt op jouw post. Want juist die interactie is zo leuk op Instagram. En het liefst moet je dan ook nog precies op het tijdstip posten dat jouw doelgroep actief is op dat kanaal..

Maar dan Pinterest! Ik ben daar dus super enthousiast over. Ik had al veel langer een privé account en zocht dan vooral inspiratie voor recepten, haak projecten, reizen, maar ook maakte ik er bijvoorbeeld  een moodboard voor mijn bedrijf. Inmiddels heb ik veel geleerd over het inzetten van Pinterest voor zakelijk gebruik, dankzij de Pinterest training voor VA’s van Socially Sanne (P.S. Dit is een affiliate-link, wat betekent dat ik een kleine commissie verdien als je iets koopt via mijn link. Ik promoot alleen producten waarin ik geloof en waar ik persoonlijk ervaring mee heb, en ik ben heel enthousiast over deze training. Mocht je hier vragen over hebben, laat het me gerust even weten!). En ik wil het liefst iedereen vertellen over de voordelen van Pinterest voor ondernemers!

Wat is Pinterest eigenlijk precies?

Rare vraag, denk je misschien. Maar veel mensen denken dat Pinterest gewoon weer een social media kanaal is. Een van de eerste dingen die Sanne in de training heel duidelijk maakte is dat dat zeker niet het geval is.

Pinterest is eigenlijk een zoekmachine, een visuele zoekmachine dan. Je zoekt er immers naar visuele weergaven, van welk onderwerp je dan ook zoekt. Waar niet alle gebruikers over nadenken is dat er achter al die mooie plaatjes andere content schuilt. Denk maar weer aan die recepten. Als het plaatje er maar aantrekkelijk genoeg uitziet, dan klik je door, want je wilt wel weten hoe je dat maakt, toch? En dan kom je dus op een andere website terecht, namelijk daar waar dat recept te vinden is. Kom je dan op de bedrijfspagina van Oetker of Koopmans terecht? Misschien, maar dat is zeker niet per se zo. De kans is heel groot dat je op het blog of op een tutorial video van een enthousiaste bak- of kookgek komt.

Eigenlijk maakt iedereen die op Pinterest pins plaatst evenveel kans om gezien te worden. Dat is goed nieuws voor jou als kleinere ondernemer! Die kans groeit wel als je vaker en meer pins maakt, maar hangt dus niet af van hoe groot jouw advertentiebudget is. Zodra iemand jouw pin aantrekkelijk genoeg vind, zal die doorklikken naar jouw website en dit levert dus direct meer verkeer op! Zo draagt Pinterest direct bij aan jouw zichtbaarheid en juist daarom is het zeker de moeite waard om hiermee aan de slag te gaan.

Tekst: Waarom zou je pinterest zakelijk inzetten? Met foto van schrijvende hand en bureau

De voordelen op een rijtje

  • Gebruikers gaan in een vroeg stadium van hun klantreis naar Pinterest voor inspiratie, wanneer ze het meest open staan voor beïnvloeding. Dus biedt die inspiratie en help de klant van droom naar werkelijkheid.
  • Jouw toekomstige klanten blijven niet per se hangen in Pinterest. Als jouw pin maar aantrekkelijk genoeg is, klikken potentiële klanten door naar jouw website, waar ze vervolgens jouw product of dienst kunnen kopen.
  • Pinterest heeft in Nederland alleen al ruim 6 miljoen gebruikers. Instagram heeft er 8 miljoen, maar vergeet niet dat jouw content daar snel vervliegt.
  • 96% van de gebruikers van Pinterest zoekt niet op merknaam. Dit biedt juist kansen voor jou als kleinere ondernemer, mits je de juiste zoekwoorden gebruikt in jouw pins. 
  • Zoals ik al zei vervliegt jouw content snel op Instagram. Dit geldt ook voor Facebook en LinkedIn. Op deze kanalen is jouw post misschien een paar uur tot een paar dagen zichtbaar. Maar is jouw blog of productpagina via een pin op Pinterest te vinden, dan word deze gepind, ge-repind en raakt die steeds verder verspreid over dit platform. Dit betekent dat jouw content een stuk duurzamer is, mits je ook een beetje geduld hebt. Want dat betekent ook dat het even duurt voordat het goed op gang komt, als een dieseltje. Maar eenmaal op gang kan het hard gaan!
  • Het tijdstip dat je een pin plaatst doet er niet toe. Je hoeft niet uit te zoeken wanneer jouw doelgroep op Pinterest zit te scrollen. Heerlijk toch?
  • Het maakt niet uit of je jouw product of dienst het liefst aan de man (mens) wilt brengen via een webshop, door middel van webinars/video tutorials, door te bloggen of via een podcast. Een pin kan overal naartoe linken, als het maar op het World Wide Web staat 😉. Je zou zelfs kunnen linken naar je Instagram.
  • Door de Pinterest Statistieken in de gaten te houden kun je leren van jouw fans. Welke pins vinden ze aantrekkelijk genoeg om op door te klikken en welke laten ze links liggen. Je kunt hier eenvoudig mee testen. 
  • Pinterest is gratis te gebruiken. Natuurlijk kun je ook hier adverteren, maar gratis is er al zo veel mogelijk!

Lees ook vooral mijn Pinterest abc om meer te leren over Pinterest.

Ben je al overtuigd? Ga je zelf ook aan de slag met Pinterest? Misschien heb je dan iets aan de Pinterest Kickstarter training van Socially Sanne*. Of zie je het niet zo zitten om het zelf te doen (bovenop alle andere dingen die je al doet voor je bedrijf; I hear ya)? Ga in dat geval even naar mijn contact pagina voor een vrijblijvende kennismaking.

*Dit is een affiliate link net als die ik eerder in dit artikel al deelde. Ik heb deze training niet zelf gevolgd, maar omdat deze grotendeels overeenkomt met die voor VA’s en ik het volste vertrouwen heb in Socially Sanne, dus durf ik deze ook aan te bevelen voor ondernemers die Pinterest voor hun eigen bedrijf willen inzetten

Foto door Nextfocus Photography

Sla op voor later!

Dit vind je misschien ook interessant…

Pinterest ABC voor Ondernemers

Pinterest ABC voor Ondernemers

Ontdek de wereld van Pinterest met dit handige abc! Lees hoe je met borden in verschillende categorieen,...

Chat openen
1
Scan de code
Whatsapp met Naomi's Office
Hallo 👋, laten we kennismaken!
Stuur mij gerust een bericht.