Selecteer een pagina

Meer Verkeer en Klanten – Minder Social Media Stress

Tekst Ontdek hoe je kunt ondernemen zonder social media met pinterest met foto van een vrouw met mobiel in haar hand

Je hebt geen zin meer in social media.

Het lijkt wel alsof je als ondernemer niet zonder kunt, toch? Verrassend genoeg kan dat wel! Er zijn absoluut andere manieren om je bedrijf te laten groeien zonder de constante druk van posten en reageren. Dus, laten we het eens hebben over hoe je dat voor elkaar krijgt, namelijk met Pinterest als superhandige marketing tool.

Groei zonder social media

Als eigen baas wil je natuurlijk dat je bedrijf groeit. Maar hoe doe je dat zonder de constante druk van Instagram, Facebook, LinkedIn? Als je er klaar mee bent om altijd maar online te moeten zijn, om continu te moeten posten en reageren op Instagram dan is Pinterest jouw nieuwe beste vriend.

Veel ondernemers denken dat Instagram onmisbaar is voor succes. Maar Pinterest kan net zo effectief, zo niet effectiever zijn, vooral als je je richt op een visueel ingestelde doelgroep. En Pinterest is niet alleen een visuele zoekmachine, maar ook een plek waar mensen actief op zoek zijn naar inspiratie en ideeën. Perfect dus om jouw producten of diensten in de spotlights te zetten.

Omdat Pinterest minder dagelijkse interactie vereist, houd je meer tijd over voor andere dingen in je bedrijf. Denk maar aan de redenen waarom jij voor jezelf bent begonnen, waarom je deze onderneming hebt opgezet!

Hoe trek je klanten aan zonder social media?

Pinterest is een geweldig wapen in je arsenaal om klanten aan te trekken zonder social media. Hier zijn een paar tips om mee te starten:

 • Maak waardevolle content: Pins die iets toevoegen voor je doelgroep, zoals productbeschrijvingen, tutorials of infographics of pins die leiden naar jouw beste blogposts.
 • Optimaliseer je pins voor zoekmachines: Gebruik relevante zoektermen en maak je pins makkelijk vindbaar. Zo verhoog je de kans dat jouw content ontdekt wordt.
 • Gebruik mooie plaatjes: Pinterest is een visueel platform. Zorg dus dat je pins opvallen met mooie en heldere afbeeldingen.
 • Link naar je website: In tegenstelling tot andere sociale media, moedigt Pinterest gebruikers aan om door te klikken naar je website. Goed voor meer verkeer en potentiële klanten!

Een belangrijk voordeel van Pinterest is de duurzaamheid van jouw pins

Voor ondernemers die op zoek zijn naar alternatieven voor social media, heeft Pinterest een hoop voordelen. Zo blijft een pin veel langer zichtbaar dan een post op platforms zoals Instagram of Facebook. Dit betekent dat je content weken, maanden of zelfs jaren zichtbaar blijft en verkeer naar je website kan genereren.

Pinterest: Het platform dat verkeer naar je website stimuleert

Een van de grootste voordelen van Pinterest is dat het platform geen probleem heeft met het leiden van gebruikers naar je website. Dit is in tegenstelling tot veel andere sociale media, waar het algoritme soms verkeer buiten het platform afstraft. Door waardevolle content te delen die gebruikers naar je site trekt, kun je je online zichtbaarheid vergroten en meer klanten aantrekken zonder social media.

Ben je klaar om te ondernemen zonder social media?

Ontdek de kracht van Pinterest en hoe dit platform je kan helpen om klanten aan te trekken en je bedrijf te laten groeien. Als je het niet allemaal zelf wilt uitzoeken (want, wie heeft daar nou tijd voor?) kijk dan op mijn aanbodpagina hoe ik jou kan helpen.

Of, lees nog even verder..

Tekst Meer verkeer en klanten, minder social media stress met een foto van een blije, juichende vrouw

Is Pinterest eigenlijk alleen voor webshops?

Nee! Het is belangrijk om te onthouden dat Pinterest niet alleen geschikt is voor bedrijven die producten verkopen. Ook dienstverleners, bloggers, en andere content creators kunnen veel voordeel halen uit het gebruik van Pinterest. Het draait allemaal om het delen van waardevolle, inspirerende en informatieve content die jouw doelgroep aanspreekt.

Nog een paar tips om het meeste uit Pinterest te halen:

 1. Creëer aantrekkelijke borden
  • Zorg ervoor dat je borden goed georganiseerd zijn en elk een categorie binnen jouw bedrijf vertegenwoordigen (bv. bij een kledingwinkel kun je borden maken die alleen over broeken, jurken, shirts etc. gaan). Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijker om door je content te navigeren en te vinden wat ze zoeken.
 2. Pin regelmatig
  • Consistentie is de sleutel. Plan je pins vooruit met behulp van tools zoals Tailwind om ervoor te zorgen dat je regelmatig nieuwe content toevoegt zonder dat het je te veel tijd kost.
 3. Analyseer je resultaten
  • Gebruik Pinterest Analytics om te zien welke pins het beste presteren en welke borden de meeste bezoekers trekken. Pas je strategie aan op basis van deze gegevens om je succes te maximaliseren.

Door op deze manier Pinterest te gebruiken, kun je een sterk online aanwezigheid opbouwen zonder de stress en tijdsinvestering die vaak gepaard gaat met sociale media. Het is een slimme, efficiënte manier om je bedrijf te laten groeien en je doelgroep te bereiken.

En, heb je helemaal geen tijd en zin om hier in te duiken, maar zie je wel in dat dit jouw bedrijf kan laten groeien en bloeien? Waar wacht je nog op? Bekijk mijn aanbod of neem direct contact op voor een kennismaking en samen duiken we in de wereld van Pinterest om je te helpen je zakelijke doelen te bereiken!

Sla op voor later!

Dit vind je misschien ook interessant…

Pinterest ABC voor Ondernemers

Pinterest ABC voor Ondernemers

Ontdek de wereld van Pinterest met dit handige abc! Lees hoe je met borden in verschillende categorieen,...

Pinterest voor zakelijk gebruik

Pinterest voor zakelijk gebruik

Waarom Pinterest voor jouw bedrijf zo interessant is! Ik biecht het op.. Ik ben social media soms zo zat! Oef, dat is...

Chat openen
1
Scan de code
Whatsapp met Naomi's Office
Hallo 👋, laten we kennismaken!
Stuur mij gerust een bericht.