Selecteer een pagina

Pinterest ABC voor Ondernemers

Tekst: Verbeter je zichtbaarheid met Pinterest, lees hier het pinterest abc. Met foto van laptop, bril en koffie op een houten ondergrond.

Ontdek de wereld van Pinterest met dit handige abc!

Lees hoe je met borden in verschillende categorieen, aantrekkelijke pins en wat slimmigheidjes jouw profiel kunt laat opvallen. Van het belang van een opvallende header tot het geheim van evergreen content, in dit abc leer je wat er allemaal komt kijken bij een goede Pinterest aanwezigheid.

 • Algoritme: Het Pinterest-algoritme bepaalt welke pins gebruikers te zien krijgen.  Het leert van je voorkeuren, houdt rekening met populariteit en relevantie, en let op de interactie van gebruikers. Het is belangrijk dat Pinterest dus snapt wat jouw pins en borden betekenen, zodat het ze kan laten zien aan de mensen die ze willen zien.

 • Borden: Dit is de basis van je Pinterest-profiel waar je al je pins opslaat, bij voorkeur netjes geordend in categorieën. Zorg ervoor dat je borden op een manier zijn georganiseerd die makkelijk te begrijpen is voor je doelgroep, zodat ze snel kunnen vinden wat ze nodig hebben. Kies voor pakkende titels en beschrijvingen met relevante zoekwoorden.

 • Claim website: Door Pinterest te laten weten dat jouw website echt van jou is, open je een wereld van waardevolle inzichten. Je krijgt een klikbare URL op je profiel en je kunt zelfs uitgebreide pins maken (zie U).

 • Domein optimalisatie voor Pinterest: Zorg ervoor dat je website Pinterest-vriendelijk is door een Pinterest-bewaarknop toe te voegen en gebruik te maken van zinnige omschrijvingen. Dit maakt het makkelijker voor klanten om jouw content te delen en bonus: het maakt je ook nog eens beter zichtbaar.

 • Evergreen content: Inhoud die altijd van belang is en blijft. Dit soort pins blijft maand na maand (en zelfs jaar na jaar) verkeer aantrekken. Denk aan tijdloze blogberichten, nuttige tips en inspiratie die altijd van pas komen.

 • Fresh pin: Wat is dat nou precies, een Fresh pin? Nou, dat is een splinternieuwe afbeelding of video die nog niet eerder op Pinterest heeft gestaan. En het leuke is, deze verse pins krijgen voorrang in de feed. Dat betekent dus dat er meer mensen zijn die jouw pin te zien krijgen en er misschien wel op klikken!

 • Google houdt van Pinterest posts!: Wist je dat Pinterest berichten goed opvallen in Google? Dat betekent dat je pins niet alleen te zien zijn op Pinterest, maar ook gemakkelijk gevonden kunnen worden via de zoekfunctie van Google. Zo kun je met gemak een groter publiek bereiken.

 • Header: De header van je profiel is een echte blikvanger. Kies voor een mooie, representatieve foto of afbeelding die je merk (in jouw Huisstijl, daar is de H weer!) goed laat zien en bezoekers uitnodigt om verder te kijken.

 • Impressies: Stel je voor, jouw pin verschijnt op iemands scherm. Dat noemen we een impressie. Best wel belangrijk om te weten hoe vaak jouw pins in beeld komen, toch? Dit zie je terug in de statistieken (zie ook S).

 • Jij: Jouw persoonlijke stijl maakt het verschil. Wees authentiek en laat je passie zien in je pins en beschrijvingen. Dit trekt volgers aan die echt geïnteresseerd zijn in jouw merk.
Tekst: Pinterest abc voor ondernemers. Met foto van bureau en laptop in de zon.
 • Keer bewaard: Hoe vaak andere gebruikers jouw pin hebben opgeslagen. Dit vertelt je hoe leuk, nuttig en relevant jouw content gevonden wordt.

 • ‘Live’ zijn: Pinterest is geen sociale media! Je hoeft niet altijd online te zijn om contact te maken met je volgers. Het is een visuele zoekmachine. Jouw potentiële klanten kunnen jouw content in hun eigen tijd ontdekken en bewaren. Dus, je hoeft niet 24/7 aanwezig te zijn. Dat maakt Pinterest ideaal voor ondernemers zoals ik die hun zichtbaarheid willen vergroten zonder constant actief te moeten zijn. Hoe lekker is dat?

 • Marketing: Pinterest is een krachtig marketinginstrument. Dit wil zeggen dat het een goede manier is om jouw merk in de spotlight te zetten, mensen naar je website te lokken en jouw producten of diensten op een visueel aantrekkelijke manier te tonen.

 • Naam: Kies een naam voor je Pinterest-profiel die meteen duidelijk maakt wie je bent en wat je doet. Je bedrijfsnaam is een goed begin, maar waarom voeg je er geen korte beschrijving aan toe? Dit kan enorm helpen bij het opbouwen van merkherkenning en het maakt het voor mensen makkelijker om je te vinden. Klinkt goed, toch?

 • Optimaliseren account (SEO): Pinterest is een visuele zoekmachine. Dus, door het toevoegen van de juiste zoekwoorden in je naam, beschrijvingen en pin-teksten zorg je ervoor beter gevonden te worden.

 • Profiel (foto, omschrijving, naam): Een professioneel en aantrekkelijk profiel maakt een goede eerste indruk. Zorg ervoor dat jouw profielfoto duidelijk en herkenbaar is, de omschrijving goed weergeeft wie jij bent en jouw naam relevant is voor wat jij doet. Zie ook Naam en Header voor meer details. 

 • Quotes: Inspirerende en motiverende quotes zijn populair op Pinterest. Deze worden ook volop gepind. Het nadeel is dat maar weinig mensen ook daadwerkelijk doorklikken naar jouw site, het levert dus relatief weinig bezoekers op.

 • Repin: Wanneer een gebruiker jouw pin opnieuw bewaart op hun eigen bord. Repins zijn superhandig om content verder te verspreiden en kunnen je bereik echt een boost geven.

 • Statistieken: Houd je Pinterest-statistieken in de gaten, zo weet je precies wat wel en niet werkt. Gebruik deze inzichten om je strategie aan te passen en te verbeteren. Klinkt goed toch?

 • Trends: Blijf op de hoogte van de nieuwste trends op Pinterest. Door in te spelen op populaire thema’s en zoekopdrachten, kun je je pins relevanter maken en meer bezoekers aantrekken.

 • Uitgebreide pin: Beter bekend als Rich Pins. Ze zijn gevuld met extra details zoals productprijzen, recepten of artikelen. Deze pins zijn niet alleen nuttig, ze kunnen ook de betrokkenheid verhogen.

 • Visuele zoekmachine: Pinterest is een visuele zoekmachine, alles draait om looks. Zorg er dus voor dat jouw plaatjes eruit springen met hun hoge kwaliteit en aantrekkelijkheid. Je wilt toch niet opgaan in de massa van miljoenen andere pins?

 • Website: Koppel Pinterest aan je website! Voeg een Bewaar-knop toe en claim je plekje op het web. Zo kunnen bezoekers jouw content makkelijk delen. En het mooiste is, op die manier trek je ook weer meer bezoekers aan.

 • eXpert: Laat zien dat je een expert bent in jouw niche. Deel waardevolle en informatieve content om jouw kennis en ervaring te tonen.

 • YouTube:  Heb je een YouTube-kanaal?  Super! Pin het dan op een bord. Ook video’s die niet op YouTube staan kunnen gebruikt worden. Video-content trekt veel aandacht en kan je Pinterest-profiel levendiger en interessanter maken.

 • Zoekwoorden: Onderzoek en gebruik relevante zoekwoorden in je pins en borden. Dit helpt je content om beter gevonden te worden in zowel Pinterest- als Google-zoekopdrachten. Onderschat dit niet, zoekwoorden zijn echt heel belangrijk!

Ben je klaar om je zichtbaar te worden op Pinterest?

Start vandaag nog met het inrichten en optimaliseren van je Pinterest-profiel en borden. Claim je website, voeg Fresh pins toe en houd je statistieken bij om te zien wat werkt. Pinterest is een krachtige tool die, mits goed gebruikt, je kan helpen om je merk op te laten vallen en meer verkeer naar je website te genereren. En kun je wel wat hulp gebruiken, dan kun je mij natuurlijk in de arm nemen. Laten we samen jouw Pinterest-succes opbouwen!

Wil je eerst meer lezen over Pinterest voor zakelijk gebruik, lees dan mijn blogartikel specifiek daarover!

Foto door Nextfocus Photography

Sla op voor later!

Dit vind je misschien ook interessant…

Pinterest voor zakelijk gebruik

Pinterest voor zakelijk gebruik

Waarom Pinterest voor jouw bedrijf zo interessant is! Ik biecht het op.. Ik ben social media soms zo zat! Oef, dat is...

Chat openen
1
Scan de code
Whatsapp met Naomi's Office
Hallo 👋, laten we kennismaken!
Stuur mij gerust een bericht.